Mijn vakantiehuis op Texel

Mijn vakantiehuis op Texel

In 2017 is er iets moois gebeurd op Texel

Voor ons was Texel de plek waar we tijdelijk oplaadden en met een melancholisch gevoel in onze onderbuik afscheid van namen. Sinds een paar jaar hebben we ‘tijdelijk Texel’ verruild voor een heel leven op het eiland. En nu komt het leukste deel voor u: wij hebben een vakantiehuis volledig verbouwd en uitgebouwd tot een stijlvol, Texels droomvakantiehuis. Zodat u net zulke mooie herinneringen kunt maken als wij.

Weggekropen op de bank zitten terwijl uw handen een kop thee omklemmen en de novemberstorm rondom het huis giert. ‘s Ochtends vroeg tijdens een wandeling door de duinen ontdekken dat het voorjaar zich fluisterend aandient. Lange lome dagen aan het strand. Zomeravonden op een terras. Foto’s maken in het prachtige septemberlicht. Schaduwen langer zien worden, terwijl de spinnen geduldig wachten in hun glanzende web. Het warme licht vanuit de restaurants en café’s in de eilanddorpen wat weerkaatst op de klinkers … Texel is een plek waar je het hele jaar kunt neerstrijken. Ontelbare herinneringen kunt maken.

Vanuit ons vakantiehuis voor zes personen kunt u dit allemaal gaan zien en voelen, op uw eigen manier en via zelfgebaande paden. Tijdens een weekend, midweek, week of een heerlijke lange zomervakantie op het eiland.

Waar staat het vakantiehuis op Texel?

Aan de rand van het dorp De Koog en op nog geen tien minuten lopen van de Noordzee ligt het vakantiehuis. De Koog is een badplaats die op een kwartiertje rijden van de veerboot ligt. Naast de zee is ook het bos heel dichtbij. Het zespersoons huis ligt aan het einde van een autoluwe straat en rondom de woning ligt een tuin.

Dankzij de praktische bouw - we zeggen wel eens ‘het huis ziet er uit zoals een kind een mooi huis tekent’- bevat het zeeën van ruimte.

Kunt u iets vertellen over de indeling en sfeer?

Allereerst is het een ruime zes persoons vakantiewoning, die met gemak ook nog ruimte biedt aan een baby. De omgeving heeft veel weg van een ruim opgezette buurt in een betere woonwijk. Tussen de 16 woningen liggen mooie paden, omringd door groen. Auto’s rijden er nauwelijks, omdat alleen bestemmingsverkeer er met de auto komt. Omdat dit huis ook nog eens aan het einde van een doodlopende straat ligt, is het de rustigste plek.

Het huis telt drie slaapkamers, met boven en beneden een badkamer. Twee slaapkamers vindt u boven, de derde slaapkamer ligt op de begane grond. De ruime benedenverdieping biedt daarnaast nog ruimte voor een stijlvolle living en gezellige leefkeuken (ja, met een grote tafel en heerlijk zittende stoelen).

We zijn wars van standaard meubels (die eigenlijk helemaal niet lekker zitten), praktisch witte serviezen en de onpersoonlijke dertien-in-een-dozijnuitstraling. Kiest u ervoor om te boeken? Dan beloven we dat u met open mond uw entree maakt in een stijlvol ingericht vakantiehuis, wat voelt alsof het speciaal voor u is ingericht.

woonkamer

U kunt ons ook volgen via Facebook voor meer informatie en beelden of kijk in onze gallery.

Op vakantie met honden naar Texel?

Dat is fantastisch, weten we uit ervaring. We hebben namelijk zelf twee persoonlijkheden op vier poten. Het eiland, met ontelbare wandelpaden en het strand, geeft een vakantie met honden op Texel extra glans. Als hondenliefhebbers hebben we flink gedubt: ‘wordt ons vakantiehuis op Texel een plek waar ook honden mogen komen?’ We hebben besloten deze vraag met ‘nee’ te beantwoorden. Omdat we ook kinderen en volwassenen die allergieën hebben, graag een fijne tijd willen bezorgen in ons huis.

We hopen van harte dat we u mogen ontmoeten op Texel. In ons vakantiehuis en uw tijdelijke thuis op Texel. Of bij onze galerie en beeldentuin De Weezenplaats.

Warme groet van Texel,

Wil & Hélène Steenhof

helene wil

Hoe kunnen we het boeken?

Als u wilt, kunt u het vakantiehuis boeken via onderstaande kalender. Dat is met recht een boeking op basis van een prettig onderbuikgevoel.

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Heeft u vragen?

logo steenhofU kunt ons bereiken op 06 - 5341 7845 (Wil Steenhof) of per mail op

Of gebruik ons contactformulier: